Mountainbike kopen: heerlijk crossen in de natuur

Verschillende soorten verkrijgbaar.

Met de mountainbike op pad

Voor het kopen van een (tweedehands) mountainbike zijn enkele zaken belangrijk. Bij voorkeur dient een mountainbike gebruikt te worden op daarvoor geschikt terrein. In onze regio betreft dit het duinen- en dennengebied dat zich langs de kust bevindt. Uiteraard kan ook in andere natuurgebieden van een mountainbike gebruik gemaakt worden. Omdat dit type fiets geschikt en bedoeld  is voor de hiervoor genoemde terreinen raden wij fietsen op de reguliere weg ten zeerste af, tenzij dit door omstandigheden niet anders kan. Bijvoorbeeld door een overgang over een verkeersweg van het ene naar het andere deel van een mountainbike parcours.

Met uitzondering van een elektrische mountainbike zijn alle typen mountainbikes zowel voor beginners als ervaren mountainbikers geschikt. Leidraad bij het bepalen of een mountainbike passend is voor jou heeft te maken met jouw lengte. Aan de hand daarvan kan vastgesteld worden welke maat mountainbike (medium, large of extra large) je kunt kopen. Bij ons is het altijd mogelijk om een testrit te maken, zodat je meteen in de praktijk ervaart of de mountainbike je bevalt.

Ervaring hebben in ofwel het rijden met een mountainbike, ofwel het gebruik van een elektrische fiets, is zeker aanbevolen als je de aanschaf van een elektrische mountainbike overweegt. Dit komt omdat bij een elektrische mountainbike versnellingen en ondersteuning verschillen ten opzichte van een elektrische fiets; kennis hebben van elektrisch rijden is dan een voordeel. De manier van fietsen met een reguliere mountainbike werkt ook in je voordeel bij het gebruik van een elektrische. Wil je crossen in de natuur? Koop een mountainbike!

Stel je vraag via WhatsApp